Kam’ ćeš za Novu?

Kam’ ćeš za Novu?

Helllllooou dragi čitatelju,

danas sam jaaaaako dobro, ali malo tužno. Sveti Nikola je prošao, a za njime i Djed Mraz i sad čekam Novu godinu.
Pliz, nemoj me pitati ono glupo pitanje koje se čuje na svakom koraku: e kam ćeš za novu?
U devet u krevet, dragi kreativni čovječe, jer sva djeca nakon doze čokolina i čokoladnog Djeda Mraza idu u devet u krevet pa tako i ja.
Dok ti budeš skakao u nekom zadimljenom klubu i čekao Novu ja ću se prisjetiti događaja koji su obilježili proteklu godinu.
Godina iza mene bila je jako dobra (ne kao sarma tvoje mame, al približno tako dobra, čitatelju).
Pronašao sam ljubav svog života.
Šalim se, nisam!
Dok sam tako početkom godine dvijetisućešesnaJste čitao u horoskopu o ljubavi koja će me oboriti s nogu, volonterski projekt Centra Pričaj mi, Ispričat ću ti priču proširio se na pedijatrijski odjel Vinogradske bolnice u kojem je omogućen prostor volonterima da svake srijede točno u 10 sati ponude sarmu svim mališanima uprizore terapijske priče (ovo sa sarmom je samo da vidim pratiš li, hihihi).

Naše Tri (ako već ne znaš tko je to, guglaj) osmislile su zanimljivu kutiju koja možda je, a možda i nije za kolače.
Ku-kuc kolač priča je unutra svijetli je primjer iz Hrvatske kao odličan i društveno koristan proizvod.
Bravo, cure, Naše Tri!
Kutiju ćete vidjeti uskoro, samo bez kolača. Kad kažem uskoro, ne mislim da će to biti nikad ko kad nazoveš službu za korisnike pa ti kažu da malo pričekaš i dočekaš starost čekajući dojavljanje operatera, već uskoro kod nas znači uskoro, u bližoj budućnosti.
To ti je, Prijatelju, kao kad kažeš mama će mi uskoro napraviti šunku u kruhu i svi znamo da će to biti za Uskrs. Tako vrijedi i za ovo.

20161220_173615img-20161205-wa0014img_2592-2

Osim Kutije cure su pokrenule ovu internet stranicu Centra na kojoj možeš stokati mene i sve moje prijatelje s kojima radim lutke i uprizorujem priče. Možeš vidjeti koje radionice su u pripremi, a možeš zatražiti da ti na mail dođe obavijest kada ćemo raditi sarmu.
Prošli put si pročitao da je sve počelo uz hranu (pa kako drugačije?), stoga neka ti sve ovo sa sarmom ne bude čudno.

Osim kul internetske stranice i proširivanje volonterskog rada na pedijatrijski odjel Vinogradske bolnice moram ti reći da se Projekt vratio kući, u Klaićevu bolnicu gdje je sve počelo.
Uz srdačnu dobrodošlicu (bez sarme!) bolničkog osoblja, hospitalizirane djece i njihovih roditelja volonteri su izveli priču 101 Dalmatinac.
Perdita i Pongo sve su nasmijali i naučili nas temeljnim životnim vrednotama, a to su ljubav i poštenje.

Uz puno ljubavi, dragi čitatelju, želim da ti horoskop u novoj godini bude dobar i, ako još nisi, da pronađeš ljubav svojega života barem u horoskopu. Da ti dani budu ispunjeni radošću i smijehom, a prije svega hranom.

Hvala ti na posjetu, a drugi put se čujemo za sarmu.

Sretna nova godina!


kreat.ivan

Ostavi odgovor