uskoro počinje Hrkalova školica kreativnog pisanja

uskoro počinje Hrkalova školica kreativnog pisanja

Medo Hrkalo najveći je pospanković u šumi i najveća hrkalica na čitavome svijetu. Hrkalo spava po cijele dane, ali ne zato što je lijenčina već zato što obožava sanjati i sanjariti. Jedan dan je kuhar, drugi je već dan astronaut, a trećeg dana Hrkalo je profesionalni brojač zvijezda na nebu.

Ovih je dana odlučio napisati priču. Sasvim posebnu i svoju. Možda kratku, a možda dugačku, nije sasvim siguran, ali zna da će svoju priču pokušati potražiti u Centru Pričaj mi.

Hrkalova školica kreativnog pisanja zamišljena je kao jednosatno druženje uz slova, riječi, rečenice i priče. Hrkalova je želja okupiti male kreativce u dobi od 8 do 12 godina koji vole slušati, pričati i pisati priče. Možda i nisu sasvim sigurni kako započeti svoju priču, a kako je dovršiti ili još uvijek misle da nemaju svoju priču, ali Hrkalo zna da baš svatko na ovom svijetu ima svoju priču. Priču koju tek treba ispričati.

Jelena i Hrkalo s djecom će raditi na opuštanju i uživanju u vlastitom kreativnom procesu. Djeca će pokušati oblikovati svoje likove, izmišljat će nesvakidašnje rasplete i zapisivati ih, a pri kraju svake radionice, uz pomoć krpenog lutka Hrkala, svoju priču predstaviti grupi.

Školica će trajati deset tjedana, a održavat će se svakog ponedjeljka od 17.30 do 18.30 u prostorijama Centra Pričaj mi. Početak školice je 5.veljače 2018. godine u 17.30. Svoje dijete prijavite za sudjelovanje na mail info@pricajmi.hr.

Završetak školice obilježit ćemo priredbom za roditelje i prijatelje, malom književnom večeri na kojoj će djeca čitati svoje tekstove i od Hrkala dobiti diplomicu o završenoj školici.

Voditelji školice:

Medo Hrkalo, najveća spavalica u šumi i najveća hrkalica na svijetu. Medo Hrkalo voli sanjariti, drijemati, spavati, snivati, ali i prileći, odmoriti, prihrknuti. Voli djecu i djeca vole njega.

Jelena Pervan, književnica za djecu, velika ljubiteljica mrkvi, prugastih čarapa, slova i zagrljaja. Iz njezinoga su pera iskočile slikovnice Pjegava Iva, Doktor Crveni Nos te serija slikovnica o medvjediću Hrkalu. Napisala je i zbirke pripovijetki Brbljava Iva te Čarapica Pričalica. Jelena obožava djecu i njihove ideje koje su ponekad tako šašave i čudesne da bi ih najradije sačuvala u posebnim staklenkama koje nitko nikada neće uništiti. Vjeruje da su djeca najkreativnija bića na svijetu i da njihovu maštu treba zalijevati, čuvati i podržavati.

Leave a Reply