Završen prvi ciklus radionica za djecu

Završen prvi ciklus radionica za djecu

Tijekom siječnja, veljače i ožujka 2018. trajao je naš prvi ciklus radionica maštalica za djecu pod nazivom “Tri, dva, jedan – igra!”. Na radionicama su sudjelovala djeca u dobi od 4 do 7 godina koja su svake srijede u popodnevnim satima dolazila u Centar Pričaj mi kako bi otkrila koje su im zanimljive aktivnosti pripremile  voditeljice Marija i Ilka.

Kroz različite teme maleni sudionici radionica na radionicama su dobili priliku igrati se na različite kreativne načine, maštati, zabavljati se, istraživati, pričati priče i družiti se. U radionicama su se koristile različite metode s ciljem poticanja vještina grube i fine motorike, samoregulacije ponašanja, učenja socijalnih odnosa i rješavanja problema kod djece. Kreativne i zabavne teme omogućile su djeci da navedene vještine usvajaju na spontan i njima prilagođen način – uz puno smijeha i zabave.

Teme kroz koje su djeca prolazila bile su raznolike. Jednom su se tako kao gusari u svojem velikom brodu iskrcali nasred našeg Centra, a drugi put kao mali astronauti letjeli u svemir. Uz toplu vatricu ispod šatora pripremali su logorovanje, a pomoću različitih boja učili o svojim i tuđim emocijama. Uoči uskrsa naši su mali sudionici bili zečići u potrazi za uskrsnim jajima. Sve su im teme bile vrlo zanimljive, no neki od njih otkrili su nam da im je logorovanje ipak bilo najuzbudljivije.

Kao što su djeca s veseljem dolazila na naše radionice, tako su i roditelji podijelili s nama svoje mišljenje o prvom ciklusu, ostavili svoje prijedloge i pohvale. U nastavku donosimo neke komentare:

  • Vrlo cijenimo trud i predanost voditeljica. Djeca su brzo uspostavila dobar odnos s njima i rado dolazila. Svidjelo se djeci i nama što su radionice bile vrlo kreativne i maštovite tako da je svaki dolazak bio jedinstven i poseban.
  • Kvalitetno, edukativno, opušteno i korisno.
  • Kreativne i maštovite teme uz puno uključivanja djece… Svaka pohvala!
  • Meni kao roditelju se svidio vaš pristup I organizacija. Radionice bih i svakako hoću preporučiti drugim roditeljima jer, što se tiče rada s djecom, cijeli vaš tim mi stvarno ulijeva povjerenje.

11. travnja započinje novi ciklus radionica za djecu koji će u našem Centru trajati kroz 9 tjedana i završiti u lipnju. Ovog puta radionice će biti posvećene različitim pričama i slikovnicama za djecu uz koje će se obrađivati različite zanimljive teme, a novost koju smo uveli su kratke konzultacije za koje će roditelji imati prilike nakon svake radionice.

Leave a Reply