Završen prvi ciklus radionica opuštalica za roditelje

Završen prvi ciklus radionica opuštalica za roditelje

Prvi ciklus radionica opuštalica za roditelje »Pet minuta za mene« došao je do svog kraja. Kroz 6 uzastopnih susreta svakog smo se četvrtka družili s roditeljima, bakama i odgojiteljicama u Centru Pričaj mi. Razgovarali smo o tome kako se osjećaju u odgoju ili radu s djecom, kako se snalaze u svijetu modernih tehnologija, što im predstavlja najveće izazove i radosti.

Kroz 6 susreta radili smo na tehnikama opuštanja, ali i nudili prijedloge igara koje su naši sudionici mogli primijeniti sa svojom djecom kod kuće ili u svome radu. Tako bi se ponekad u našim sudionicima probudili mudra sova, uporna krtica, marljivi jež ili pak veliki kraljevi i kraljice. Sve smo aktivnosti provodili u radosnoj i zaista opuštenoj atmosferi – kako bi svaki sudionik mogao pronaći tih pet minuta za sebe koje smo u samom naslovu radionice i obećali. Kako bismo ponudili i konkretna znanja, obrađivali smo sljedeće teme: osvještavanje vlastitih snaga, postavljanje granica u odgoju, faze dječjeg razvoja i odgojni stilovi, problemske priče u radu s djecom, korištenje lutaka u radu s djecom, a na posljednjem susretu naše je prekrasno druženje završilo kako drukčije – nego u igri! Igrajući se folijom, medenjacima, vitezovima i zmajevima, ukrcali smo se u zamišljeni tramvaj i stigli do našeg okretišta.

Ovaj je ciklus radionica održan zahvaljujući potpori Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u njemu smo zaista uživali od početka do samog kraja. Već pripremamo sljedeći ciklus za sve buduće zainteresirane sudionike, pa ako ste i vi ti koji želite znati više o tehnikama opuštanja, discipliniranju te načinima na koje možete poboljšati odnos s djetetom uz igru, lutku ili glumu – prijavite se! Novi ciklus radionica sve nam je bliže, a svoje mjesto za opuštanje i igru možete rezervirati prijavom na mail info@pricajmi.hr.

U nastavku donosimo dojmove nekih naših sudionika i galeriju fotografija.

  • Oduševljena! Od srca veliko hvala Ani i Antoniji na zanimljivim radionicama te vlastitoj spoznaji da je dijete i dalje unutar mene. Hvala na pomoći!
  • Radionica »Pet minuta za mene« osmišljena je tako zanimljivo da bih ju prihvatio kao stalnu obvezu. Na ovaj način pobjeđuje se hrvatski poluplačući mentalitet da su stvari protiv nas, da se bilo što teško mijenja itd. Ovo je praktičan način rada na sebi kako bismo u svemu bili odgovorniji prema bližnjima i svojoj okolini. 
  • Odlični savjeti kako kroz igru i priče bolje razumijeti dijete i postati bliskiji.
  • Predivno iskustvo puno praktičnih primjera i velika pomoć roditeljima u poticanju mašte za rad i igru s djetetom. Veliko hvala psihologicama Ani i Antoniji na divnim trenutcima i ugodnom druženju. Voljela bih da i ubuduće bude takvih radionica. Hvala od srca!

Leave a Reply