Prijavite se na naše radionice opuštalice za roditelje

Prijavite se na naše radionice opuštalice za roditelje

Prije nekoliko godina roda vam je donijela paket, ali ne i uputstva? Sjećate se kako ste skakli od veselja kad ste saznali da očekujete malo čudo i odbrojavali dane kada će napokon doći. Maštali ste kako zajedno šećete parkom, jedete finu zdravu hranu, dogovarate se što ćete raditi, dijete veselo odlazi u vrtić i vi ste apsolutno uspješni u svojoj ulozi … I tako dalje, kao u nekoj savršenoj reklami. Samo nedostaje zlatni retriver koji sretno protrči kraj vas.

Ali današnja slika toga pomalo je izblijedjela. Odlazak u park ponekad zna biti dugotrajan, s nagovaranjem da se obuku kišne čizme ili zimska jakna, jer vani je ipak hladno i nije vrijeme za kratke rukave. Sve što ima zelenu boju, završava u košu za smeće umjesto na tanjuru, a NE je neizostavna riječ u vašem domu, bilo da ide iz vaših usta ili usta vašeg djeteta. Odlazak u vrtić obilježen je držanjem za autosjedalicu dok vi pokušavate objasniti djetetu da već kasnite na posao i da stvarno trebate krenuti. Na kraju se više ne osjećate kompetentno i uspješno, nego umorno i bez ideja.

Mi iz Centra Pričaj mi želimo da nam ispričate s kakvim se situacijama i preprekama susrećete i da odvojite trenutak za sebe, trenutak u kojem ćete vi biti važni. Želja nam je kroz šest zajedničkih susreta omogućiti vama kao roditelju da se opustite, osjećate ugodno, družite se i steknete određene kompetencije koje će vam olakšati roditeljsku ulogu. Zato smo osmislili ciklus radionica »Pet minuta za mene«. Što ćemo u njemu raditi? Puno ćemo se igrati, opuštati i pokazati vam kako pomoću igre doprijeti do vašeg djeteta i poboljšati odnos s njim. Dat ćemo neke prijedloge za opuštanje, razgovarati o načinima postavljanja granica u odgoju, govoriti o korištenju tehnika poput dječjih problemskih priča, lutaka, crtanja ili glume. A na kraju svake radionice dobit ćete maleni paketić za vas koji će vam pružiti ideje i poticaje za tjedan koji je pred vama.

Radionice će voditi Ana Mužak i Antonia Ćostić, psihologinje koje imaju iskustvo u radu s djecom i roditeljima, prije svega vole priče i vjeruju da igra zaista može pomoći djetetu.

Radionice opuštalice »Pet minuta za mene« održavat će se četvrtkom od 17:30 do 18:30 sati u prostoru Centra Pričaj mi u Jagićevoj 11. Prva radionica održat će se u četvrtak 1. veljače 2018. Svoje mjesto za opuštanje možete rezervirati prijavom na mail info@pricajmi.hr.

Leave a Reply