sv. nikola podijelio »Ku-kuc« kutije djeci u domovima i bolnicama

sv. nikola podijelio »Ku-kuc« kutije djeci u domovima i bolnicama

Tjedan u kojem sva djeca čiste svoje cipelice i stavljaju ih na prozor ne bi li se sljedeće jutro u njima krio neki mali dar, u Centru Pričaj mi bio je vrlo uzbudljiv i užurban. Naši volonteri uvježbavali su predstave u kojima je glavni lik sveti Nikola i u četiri nastupa izveli ih pred više od 100 djece. Sveti Nikola ličio je na mnoge naše volontere – najprije na Franku, pa na Teu i Luku, a onda i na Saru. Iako je imao malo drukčije lice, svaki od njih imao je dubok glas, širok osmijeh i nosio nešto posebno u svojoj vreći – ništa manje nego »Ku-kuc« kutije!

U ponedjeljak navečer, 4.12. bili smo gosti dječici smještenoj u Domu za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. Ondje je naših sedmero veličanstvenih odigralo legendarnu predstavu o sv. Nikoli i mirazu. Znate ono kad otac lijepe Dunje nema miraz za svoju kćer, pa milosrdni starac ostavi tijekom noći vrećicu s nešto zlatnika pod prozorom… E to, to. Predstavu je gledalo nešto više od 30 štićenika Doma koji su navijali da Marko i Dunja konačno budu zajedno. Domu smo ostavili i nekoliko »Ku-kuc« kutija koje će njihovi djelatnici koristiti u radu s djecom.

Utorak, 5.12. proveli smo na dvije lokacije. Sveti Nikola i njegov prijatelj pomorac Šime došetali su do Klaićeve bolnice, kao i do Instituta za tumore. Ondje su se družili s hospitaliziranom djecom prepričavajući im zgode iz svog života. Usput su darovali sveukupno 37 »Ku-kuc« kutija koje je sv. Nikola izvadio iz svoje vreće.

Na sam dan kad Nikole i Nikoline slave svoj imendan, sv. Nikola dovukao se i do Vinogradske bolnice. Ondje je bila prava gužva u redu za predstavu. Djeca i volonteri odlično su se zabavili, a sveti Nikola podijelio je 23 »Ku-kuc« kutije.

Naporni su dani iza nas, no tu nije kraj isporukama »Ku-kuc« kutija u institucije i organizacije koje rade s djecom diljem Hrvatske – kako smo i najavili u našoj kampanji grupnog financiranja. Sljedećeg tjedna kutije će doći i do Međimurja, Slavonije, kao i nekih hrvatskih otoka. S uzbuđenjem čekamo nove pošiljke i nove osmijehe na licima djece i odraslih, kao i poneki usklik: »Ku-kuc!«.

Leave a Reply