Tri, dva, jedan – priča! Novi ciklus radionica za djecu

Tri, dva, jedan – priča! Novi ciklus radionica za djecu

Evo nas, ponovno krećemo u akciju zvanu – radionice! 🙂 Veselimo se raditi s našim malim korisnicima, a ove ćemo jeseni zajedno zakoračiti u novi ciklus čije će se teme bazirati na različitim pričama za djecu i popratnim aktivnostima.

„Tri, dva, jedan – priča!“ naziv je ciklusa od 7 radionica za djecu koje će se uz podršku Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba zakotrljati u prostoru našeg Centra. Kroz sve radionice posebno će se provući tema prosocijalnog ponašanja u različitim aktivnostima koje će biti vođene na način da djecu uče različitim obrascima ponašanja kao što su pomaganje, suradnja, dijeljenje s drugima i sl. Ovaj projekt će kroz svoje aktivnosti i teme doprinijeti prevenciji nasilja i nepoželjnog ponašanja djece predškolske i rane školske dobi kvalitetnim ispunjavanjem slobodnog vremena.

Projekt na nov i maštovit način potiče kvalitetan rast i razvoj djece u ozračju prosocijalnog ponašanja i obrađivanju priča koje upućuju na prevenciju nepoželjnih ponašanja, posebice nasilja, kao i na zaštitu prava djece. Osim odabrane kvalitetne dječje literature, u radionicama će se koristiti i didaktičko pomagalo za djecu „Ku-kuc! Priča je unutra“ u čijem je središtu problemska priča za djecu. Radionice će biti organizirane na interaktivan način, uz primjenu koncepta korištenja različitih priča u radu s djecom. Na taj će se način kroz inovativan pristup i korištenjem različitih popratnih materijala dati detaljan uvid u važnost priče i igre u samoj prevenciji nasilja.

A koje ćemo priče koristiti u radionicama? Imena slikovnica neka ostanu slatko iznenađenje, no ono što možemo otkriti je da će sve priče biti kvalitetne, zanimljive, s plemenitom i dobrom porukom – baš onakve kakve nam trebaju za ovo vrijeme.

Radionice će se održavati svakog četvrtka od 18 do 18.50 sati u prostorima Centra Pričaj mi u Jagićevoj 11 počevši od 8. studenog, pa sve do 20. prosinca 2018. kada će biti održana posljednja radionica ovog ciklusa. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 4 do 7 godina.

Svoje dijete možete prijaviti na adresu info@pricajmi.hr.

Veselimo se ponovnom zajedničkom druženju!

Leave a Reply