Nakon što smo u Zagrebu uspješno započeli s provedbom ciklusa radionica opuštalica za roditelje “Pet minuta za mene”, uskoro s istom temom posjećujemo gradić u blizini – Zaprešić. U partnerstvu s udrugom Centar za mladež Zaprešić koja na području Zaprešića provodi niz projekata usmjerenih na djecu, mlade i obitelji organizirat ćemo mini ciklus od dvije besplatne radionice za sve zainteresirane roditelje, bake, djedove, odgojitelje. Zahvaljujući potpori Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku svi zainteresirani Zaprešićanci dobit će priliku za svojih pet minuta – mjesto i vrijeme za opuštanje, druženje i stjecanje kompetencija koje će im olakšati njihovu roditeljsku ulogu.

Radionice će se održati u dva četvrtka, 15. i 29. ožujka s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću (Trg žrtava fašizma 6, 10290 Zaprešić). Na radionicama će biti puno igre, opuštanja, a dat će se i prijedlozi kako roditelji pomoću igre mogu doprijeti do djeteta i poboljšati odnos s njim.

U prvoj će radionici naglasak biti stavljen na razgovor o izazovima s kojima se kao roditelji susrećemo – odgovarati na pitanje što dijete želi, a što mi želimo u određenim situacijama i kako to uskladiti bez drame. Voditeljice radionice, naše psihologinje Ana i Antonia, sve će sudionike upoznati s tehnikama koje mogu pomoći u poboljšanju odnosa između roditelja i djeteta.

U drugoj radionici bavit ćemo se kreativnim tehnikama poput problemskih priča i korištenja lutaka te prijedlozima kako ih možete koristiti kada se susrećete s izazovnim i nepoželjnim situacijama u životu. Centar Pričaj mi za sve sudionike pripremio je paketiće s idejama i materijalima koje će moći ponijeti doma i iskoristiti ih u svojoj obitelji u kreiranju kvalitetnog zajedničkog vremena.

Molimo vas da se za sudjelovanje u ovom mini ciklusu radionica „Pet minuta za mene“ prijavite na mail info@pricajmi.hr i tako zabilježite vaše mjesto.

Nadamo se ugodnoj atmosferi i druženju u Zaprešiću s ciljem da se dobro opustimo, osjećamo ugodno i pronađemo pet minuta samo za sebe!