O projektu

Sjećate li se kada ste kao mali čuli poziv ku-kuc? Tada bi vam netko otkrio svoje lice koje je skrivao iza dlanova ili bi otvorio kakva vrata. Što god da se dogodilo u tom trenutku, otkrili ste nešto novo, nešto zabavno. Isto će vam se dogoditi i s našim »Ku-kuc! Priča je unutra«.

»Ku-kuc! Priča je unutra« posebno je osmišljen proizvod – didaktičko pomagalo u obliku kutije koja se sastoji od različitih dijelova te daje niz poticajnih ideja, prijedloga i materijala za zajedničko provođenje vremena djece i odraslih kroz kvalitetnu i kreativnu igru temeljenu na pričama.

Svojim pristupom didaktičko pomagalo »Ku-kuc! Priča je unutra« nudi nešto sasvim drukčije od danas uobičajenih sadržaja kojima su djeca izložena: vraća izvornost i autentičnost igre, nudi alternativu provođenju prekomjernog vremena pred televizorom i računalom, daje priliku za kreiranje posebnih načina igranja svake obitelji, na vrlo zanimljiv i osoban način podučava o svakodnevnim komunikacijskim izazovima roditeljstva. Mogu je koristiti roditelji, ali i stručne službe dječjih vrtića, škola, domova za djecu i bolnica kao didaktičko pomagalo.

Središnji dio didaktičkog pomagala »Ku-kuc! Priča je unutra« je problemska priča za djecu na temelju koje se grade ostale povezane aktivnosti: igra uloga pomoću lutaka, osmišljavanje nedovršenih priča, izrada štambilja s motivima po vlastitoj želji te priprema šumske zimnice za ptice.

Svi sadržaji »Ku-kuc! Priča je unutra« temeljeni su na znanjima iz područja dječje razvojne psihologije i psihologije roditeljstva i obogaćeni kreativnim rješenjima koja potiču socio-emocionalni i kognitivni razvoj djeteta.

Sadržaj »Ku-kuc! Priča je unutra«:

– Knjižica s pričama za velike i male i još štošta …

  • Šumska priča – problemska priča za djecu
  • Pod povećalom: kutak za odrasle – tekstovi za odrasle na temu komunikacije, rješavanja sukoba i korištenja lutaka u igri s djecom
  • Pokušajte sami – prijedlozi za igru s pomoću nedovršenih priča i lutaka
  • Izradite svoje šumske predmete – upute za izradu drvenih štambilja i šumske zimnice za ptice

– Lutke vjeverice, ježa, krtice, zeca, jelena, crne ptice i sove izrađene od filca i pamuka

– Stablo za igru izrađeno od filca i punjeno pirovim ljuskicama

– Prostirka za igru u obliku livade

– Pet drvenih stalaka i komad pjenaste gume za izradu štambilja i igru s lutkama