Glavni likovi naše priče

rsz_naklupi

Katarina priča o stabilnosti, Ana priča o snovima, a Antonia priča o budućnosti. Ove tri psihologinje čine vodeći tim Centra Pričaj mi.

Svaka ima svoju specijalnost, ali sve zajedno pokreću kotačiće koji stvaraju nove priče.

Jedna započne priču, druga sluša, treća osmisli zaplet, a zajedničkim snagama pristignu do kraja. Nađu se tu i vanjski suradnici koji pomognu u pokojem raspletu, pa su tako sve dosadašnje priče imale sretan kraj.

Koja je naša priča? Mnogo radimo, pa bi svaka povezanost s “Uspavanom ljepoticom” bila posve slučajna. Slične smo više marljivom mravu nego skakavcu iz basne o skakavcu i mravu. Kada treba biti spretan i okretan, pravi smo mačak u čizmama, a treba li učiniti dobro djelo, posudimo dobru vilu Amalku. Kada je vrijeme za neustrašivost, postajemo poput miša koji nasamari lava. Da smo, pak, ispali iz “Snjeguljice i sedam patuljaka”, bile bismo Učo, Stidljivko i Srećko. Ako nam se na putu nađu problemi, riješimo ih uspješno poput tri praščića: “Vuče, vuče, bježi od naše kuće!”…

Ipak, prava je istina da se ne možemo ukalupiti ni u jednu postojeću priču. Razlog je jednostavan – svaki dan postojano i predano ispisujemo posve novu priču. Svako poglavlje nosi nešto novo, i sretne smo kad svaki novi lik dođe u našu priču. Mnogo stranica smo već ispisale i na mnogima od njih moći ćete naći tragove našeg rada. Na nekima su to tragovi ljepila od lutki koje smo u kasne noćne sate radile za mališane na odjelu za onkologiju i hematologiju, ne bismo li im predstavile nove lutke u predstavi. Na nekim stranicama zapisana su imena ljudi koje smo slušale – to su edukacije koje smo pohađale ne bismo li imale što više znanja za mališane s kojima radimo i njihove roditelje. Ima i tragova crtanja bojicama, oni nas podsjećaju na to da smo tu da pomognemo djeci onda kada je potrebno. A na nekim stranicama naći ćete i tragove suza radosnica – od sreće što je uloženi trud bio i nagrađen.

rsz_antonia-e1477692955557-1024x1024

Antonia Ćosić
mag. psych.

Tajnica Centra

NAJDRAŽA PRIČA: Snježna kraljica

“Vjerujem u ovo što radimo zato što sam vidjela kako se suše suze na licu djeteta. Čula sam osmijeh u bolničkoj sobi i čula pjesmu kako odzvanja hodnicima. Vidjela sam nove svjetove kako nastaju i ljude koji putuju u svijet mašte. Osjetila sam kako se dobrim djelima može sve.”

LinkedIn
antonia@pricajmi.hr

rsz_katarina-e1477692837408-1024x1024

Katarina Lončarić
mag. psych.

Predsjednica Centra

NAJDRAŽA PRIČA: Oh, kako je lijepa Panama

“Jednom mi je jedan poseban dječak sjajnog pogleda i širokog osmijeha nakon zajedničke priče rekao: “Idi sad zabavljati i drugu djecu”. To mi je bilo dovoljno da shvatim ozbiljnost ovog poziva i povjerujem u njega.”

LinkedIn
katarina@pricajmi.hr

rsz_ana-e1477693018574-1024x1024

Ana Mužak
mag. psych.

Potpredsjednica Centra

NAJDRAŽA PRIČA: Juha od bundeve

“Vjerujem da su priče čarobne i da u djeci bude tople osjećaje, začuđenost, veselje i vode ih u svijet mašte. Vjerujem jer vidim roditelje i djecu u zajedničkim sretnim trenucima. Vjerujem jer vidim kako se djeca smiju. Vjerujem…”

LinkedIn
ana@pricajmi.hr