O projektu

Kako osmisliti priču koja će vam pomoći u suočavanju s izazovima vrtićkog okruženja kao što su različita agresivna ponašanja djece, impulzivnost, anksioznost, manjak samopouzdanja i slično? Odgovor na to nudimo na popularnoj edukaciji za odgojitelje i stručne suradnike dječjih vrtića pod nazivom “Kad ti život da limun, napiši priču o limunu”.

Riječ je o edukaciji namijenjenoj odgojiteljima i stručnim suradnicima vrtića, ali i svima drugima koji rade s djecom i u svom radu žele iskoristiti potencijal priča. Kroz niz zanimljivih i praktičnih sadržaja sudionici stječu znanja i vještine potrebne za pisanje i korištenje problemskih priča koje im pomažu u suočavanju s različitim izazovima u radu s djecom. Sudionici se upoznaju s jednom od tehnika pisanja problemskih priča i pišu vlastitu priču na temelju nekog njima izazovnog ponašanja djeteta – točnije, limuna. Limun može biti bilo što: griženje druge djece, ne pospremanje igračaka, sramežljivost, otimanje stvari, odbijanje pranja zuba…

Edukacija traje 3 i pol sata, a sastoji se od teorijskog i radioničkog dijela koji na dinamičan način pridonose stručnom usavršavanju stručnjaka koji rade s djecom. Edukaciju vode psihologinje s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom korištenjem problemskih priča. Edukacija se organizira u prostorijama vrtića ili neke druge ustanove koja je naručuje, a termin se određuje prema dogovoru s ravnateljem.

Ako želite da i vaš vrtić, škola, dom ili mjesto na kojem radite budu podučeni o potencijalu priče u radu s djecom i potaknuti na vlastito uključivanje pisanjem priča, javite nam se s povjerenjem na e-mail info@pricajmi.hr ili broj 091/788 6908. Rado ćemo i u vašem okruženju organizirati vrijedne sate edukacije, kojom ćemo vam prenijeti naš recept za korištenje životnih limuna: uz šećer, nezaobilazni je sastojak i pero u rukama – kako bi i vaša priča o limunu bila zabilježena.

rsz_1img_0407-798x1024U našem radu koristimo i literaturu Susan Perrow, australske spisateljice, poznate po pisanju “iscjeljujućih priča” za djecu. Pohađali smo i njen seminar koji je održala u svibnju 2016. u Zagrebu pod nazivom “Priče koje razdanjuju noć – ljekovita moć priče”. Tom prilikom upoznali smo je našim radom koji je ona podržala te nas ohrabrila u nastavku rada.

“Edukacija ‘Kad ti život da limun, napiši priču o limunu’ za hrvatske dječje vrtiće potiče upotrebu ozdravljujućih priča kao kreativnog alata u učenju i savjetovanju djece. Presretna sam što moje knjige o iscjeljujućim pričama pomažu da se ova strategija maštanja i imaginacije širi vašom prekrasnom zemljom.”