Centar Pričaj mi u sljemenskom eteru

Centar Pričaj mi u sljemenskom eteru

Na 88,1 ovog ponedjeljka mogli ste čuti nešto o Centru Pričaj mi. Iliti o nama.

Gostovali smo u emisiji „Deveti krug“ Radija Sljeme kod voditeljice Ane Dagelić. I dok stalno pričamo priče o zmajevima, dvorcima, patuljcima ili divovima, sad smo trebali ispričati priču o sebi. Rekli smo kako nam je bilo prije otprilike pet godina kad smo počeli s projektom „Ispričat ću ti priču“ i kako smo počeli dolaziti na Odjel za onkologiju i hematologiju Klaićeve bolnice.

Jedna od voditeljica Centra, Antonia Ćosić, ispričala je kako je trima studenticama psihologije bilo voditi ovaj projekt na početku kad su odlučile svojim volonterskim radom pridonijeti podizanju kvalitete života hospitalizirane djece; ali ispričala je i kako im je sad kad vide i znaju da pomažu i roditeljima koje zateknu na odjelu. Bilo je tu i emocija, a i pokoja priča s odjela.

Nekoliko priča podijelio je i Luka Posilović, naš volonter. Kako se osjeća kad dođe na odjel i koliko treba da se pripremi priča, lutke i cijela izvedba … Otkrio je sve to i još koju dogodovštinu s odjela. Možete čuti iz prve ruke kako volonteri suše suze na licima mališana. Kad kažemo „iz prve ruke“, mislimo na vaše uši! Jer zašto da više pričamo? Snimku sa Sljemena poslušajte sami na ovom linku.

Ostavi odgovor