Crvenkapica u Knjižnici Savica

Crvenkapica u Knjižnici Savica

Što se dogodi kad Crvenkapica ne povjeruje djeci da je u šumi vuk? Tu zavrzlamu otpetljale su naše Ana i Mateja koje su pripremile malo drugačiju verziju svima poznate Crvenkapice. Ljubazne djelatnice Knjižnice Savica Asja Grgić i Snježana Ercegovac pozvale su nas da gostujemo na njihovoj Pričaonici za djecu koja se održava četvrtkom u 17:30. Što se vrijeme izvedbe više primicalo, to je uzbuđenje u publici raslo. Oni najbrži hvatali su mjesta u prvim redovima, a nekolicina njih je bila dovoljno hrabra da malo proškilje iza paravana.

Crvenkapica je putem do bakine kuće zalutala u Knjižnicu Savica. Tamo je naišla na mnogo veselih dječjih lica pa je odlučila kratko ostati da im ispriča barem jednu priču…

Kad je predstava počela, više se nije znalo tko su glumci, a tko publika. Gotovo sva djeca (pa čak i neki roditelji!) su se uključila u predstavu i pazila da se Crvenkapica ne izgubi u šumi na putu do bake. No, svima će nam u sjećanju najviše ostati potjera između Crvenkapice i vuka. Do zadnjeg trena je bilo napeto i djeca su nekoliko puta spremno pomogla Crvenkapici da se izvuče. Na kraju je vuk ipak uspio smazati Crvenkapicu, ali ne zadugo. Djeca iz publike lovcu su ispričala sve što se dogodilo tako da je lovac uspio spasiti Crvenkapicu iz vučjeg trbuha. Nakon toga, potražili smo savjet od djece kako da naučimo vuka pameti. Bilo je tu svakojakih prijedloga, od toga da vuk mora pomoći zečevima čistiti šumu od otpada pa do toga da mora deset puta napisati „Neću više loviti Crvenkapicu!“. Na kraju smo zaključili da ga trebamo poslati u školu za vukove da se nauči ponašati.

Vuk je otišao u školu, a mi smo se bacili na našu kreativnu radionicu. Izrađivali smo lutke Crvenkapice, bakice, vuka i lovca. Nastala su prava mala remek-djela! Čak se i sama Crvenkapica divila dječjim rukotvorinama. Izložbu naših radova još uvijek možete pogledati u Knjižnici Savica.

Nama je ovo bio jedan predivan izlet ispunjen smijehom, trkom, kolaž-papirom i sjajem u okicama. A kako je djeci bilo, možda ćete najbolje prosuditi iz ovih komentara:

„Tata, baš je lijepa ova Crvenkapica, ljepša nego ona iz knjige!“
„Crvenkapice, ja ću te nacrtati i poslati to Djedu Mrazu tako da mi te dovede doma za Božić, može?“

Ostavi odgovor