Održali smo radionice u Suhopolju i Zaprešiću

Održali smo radionice u Suhopolju i Zaprešiću

U sklopu naših ciklusa radionica za djecu i roditelje, tijekom ožujka i travnja gostovali smo u Zaprešiću i Suhopolju. Zahvaljujući Ministarstvu za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade koja podupire ovaj naš program radionica, u tim smo mjestima održali radionice za roditelje i djecu koje su bile vrlo posjećene.

Tijekom dva četvrtka, 15. i 29. ožujka bili smo u zaprešićkoj Gradskoj knjižnici Ante Kovačića gdje smo održali dvije radionice za roditelje. Taj smo susret pripremili u partnerstvu s Centrom za mladež Zaprešić čija nam je voditeljica Klaudia Devčić Majerić pomogla u organizaciji i promociji oba događaja. Zajedno s dvanaest sudionika radionica naše su voditeljice otvorile temu različitih izazova u roditeljstvu uz predstavljanje tehnika koje mogu pomoći u unapređenju odnosa između roditelja i djeteta. Osim toga, sudionici su se na radionicama bavili kreativnim tehnikama za rad s djecom te prijedlozima kako je te tehnike moguće koristiti kad se susrećemo s izazovnim situacijama u odgoju. 

S istom temom bili su upoznati i roditelji iz Suhopolja koji su se u utorak, 3. travnja okupili u Općinskoj knjižnici Matije Gupca. Taj smo događaj organizirali u parterstvu s Općinom Suhopolje i Kulturnom udrugom KReativa AKtiva EDukativa iz Suhopolja čija nam je voditeljica Natalija Kožić Lukačević pomogla u cjelokupnoj organizaciji. U Suhopolju smo paralelno s radionicom za roditelje održali i radionicu za djecu. Na proljetnoj suncem obasjanoj livadi koja se nalazi uz knjižnicu, djeca su bila angažirana u lovu na uskrsna jaja i ostalim aktivnostima koje je za njih organizirao omiljeni voditelj radionice – zec Pero o čemu svjedoči dojam desetogodišnjeg Luke: „Super smo istraživali i otkrili sve tajne. Neka nam opet dođu ove tete sa zekom Perom”. „Bilo je baš odlično, naj-super mi je bilo otkrivanje tragova s crteža u lovu na jaja”, dodao je šestogodišnji Adrian. U Suhopolje dolazimo još jednom prije ljeta kako bismo organizirali još jedan susret za djecu i roditelje.

Ova su nam nova partnerstva i gostovanja otvorile vrata u organizaciju novih aktivnosti za sve zainteresirane koji ne žive u Zagrebu. S obzirom na veliku uspješnost ovih aktivnosti potaknuti smo i dalje širiti naše aktivnosti – na dobrobit djece i roditelja. Tko zna, možda dođemo i u vaše mjesto.

Ostavi odgovor