»Ku-kuc« s učenicima OŠ Tina Ujevića

»Ku-kuc« s učenicima OŠ Tina Ujevića

Ku-kuc! Što je unutra? Priča, pa zar niste to već znali!

A da je priča unutra imali su prilike saznati i učenici 2. razreda OŠ Tina Ujevića s kojima nam je bilo posebno zadovoljstvo družiti se u ponedjeljak, 19. veljače 2018. Sve smo ih upoznali s likovima iz naše »Ku-kuc« kutije, pa su tako Zvonka, Iglica, Plemko i Krtka našli nove prijatelje i zajedno s njima razgovarali o tome što sve mogu učiniti kad se naljute jedni na druge ili posvađaju.

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića teta Anita je pazila da sve bude na svom mjestu, a naše psihologinje Ana i Antonia pomagale su djeci u izradi vlastitog obiteljskog stabla. Malo smeđe i puno zelene ili roze, ljubičaste, narančaste i plave ako želite – svatko je izmaštao svoje stablo. Kako se to u obiteljskom stablu radi, razgovarali smo o tome tko smo mi, tko su naši mama i tata, a tko su mama i tata naših mame i tate. Ponovili smo gradivo i svakome našli njegovo mjesto na obiteljskom stablu, a mnogi mališani su ostavili mjesta za svoju braću i sestre.

Strip, lutkarenje ili gluma – svatko je našao svoj način izražavanja u završnoj igri u kojoj su drugašići morali smisliti kako se pomiriti nakon svađe. Bilo je tu mnogo prijedloga: „Treba reći oprosti“, „Idemo razgovarati“, „Razgovorom se sve može riješiti“, „Poslati pismo isprike i napisati da ćemo se potruditi da više ne griješimo“ … To su bili savjeti ovih mališana, a jasno je da im i ovako malima mudrosti ne manjka. Mi odrasli samo trebamo naćuliti uši i dobro slušati. Uostalom, kao što nas Sova iz »Ku-kuc« kutije uči, razgovorom se puno toga može riješiti, zar ne?

Ostavi odgovor