Limun u Zrnu

Limun u Zrnu

U studenom smo održali našu edukaciju „Kad ti život da limun, napiši priču o limunu“ u dječjem vrtiću Zrno. Nakon napornog radnog dana, dočekalo nas je tridesetak odgojiteljica zajedno s psihologinjom i pedagoginjom, a kad je i posljednje dijete otišlo iz vrtića započeli smo trosatnu pustolovinu u svijet priča. Uz malenu svjetiljku i umirujuću atmosferu podijelili smo jedni s drugima koje su nam najdraže priče iz djetinjstva. Prisjetili smo se Djeda i repe, Crvenkapice, Pinokija i mnogih drugih priča koje su pričali naši roditelji, bake i djedovi.

Vrijeme nam je proteklo u radosnom i razigranom tonu. Nakon što su predavačice ispričale o tome kako se osmišljavaju problemske priče i dale mnoštvo primjera, sudionice edukacije su se odvažile i u skupinama napisale svoje problemske priče. Obradivši teme odbijanja jela, otimanja igračaka, pretjeranog isticanja u grupi i druge nastale su odlične skice za prave priče čiji su protagonisti različite životinje i njihove osobine.

Još jedan Limun nam je uljepšao dan – i to Limun u Zrnu. Iz Zrna nam stižu vijesti da im je bilo korisno, poticajno i nadahnjujuće. Veselimo se nekom novom susretu u tom toplom dječjem vrtiću. A dotad iščekujemo odjeke ispričanih priča ondje – na radost djece i odgojiteljica.

Ostavi odgovor