Maškare u Knjižnici Medveščak

Maškare u Knjižnici Medveščak

Danas su maškare,
najljepši je dan,
dajte nam krafne,
i tjerajte nas van!

Tako se pjevalo u utorak, 28.2.2017. na sam fašnik u Dječjoj knjižnici Medveščak. Teta Lidija svakog utorka vodi Pričaonicu za klince i klinceze. Ali ovaj utorak nije bio običan utorak, ne, ne, nikako. Ovog utorka su joj stigli Spiderman, Zvončica, vještica, princeze, Ninja kornjača, kauboj, princeza Elsa, mačci,… Što je to bilo? Pa prave pravcate maškare, naravno!
A bila je tu i Crvenkapica. Ona se zaboravila maskirati, ali mališanima njena crvena kapa nije smetala. Nju je slijedio Vuk koji se isto probao zamaskirati u psa Flokija, ali mu nije baš išlo od ruke. Onda mu je mačak iz publike predložio da prevari Crvenkapicu i pojede baku. Odlična ideja! Barem se vuku činila odlična.
Kad je pokušao prevariti Crvenkapicu, mališani su joj odlučili pomoći pa vuk nikako nije uspijevao uhvatiti crveni plašt. Kakve su to ludorije bile. Mališani su iz publike spremno pomagali i uskakali u pomoć. Neki vuku, a neki Crvenkapici.
Nakon predstave i velikog pljeska, odlučili smo svi zajedno zaplesati. Otkrili smo i da Zvončica ima jedan poseban čarobni prah od kojeg svatko može poletjeti, ali Spidermanu to ne treba, on se penje uz pomoć svoje paučine. Tako su najmlađi ponosno predstavili svoje kostime, a mi smo se svi skupa odlično zabavljali.
Na kraju se sve dobro završilo. Kako? Pa krafnama. Da, da, čak i vuk jede krafne.

Ostavi odgovor