Kutija „Ku-kuc“ premijerno predstavljena djeci u Klaićevoj bolnici

Kutija „Ku-kuc“ premijerno predstavljena djeci u Klaićevoj bolnici

Djeca u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici imala su privilegiju prva se poigrati i upoznati sadržaj novog didaktičkog pomagala – kutije „Ku-kuc! Priča je unutra“ koje stavlja priču u središte pozornosti. Tijekom manifestacije Noć knjige tri naše voditeljice Ana, Katarina i Antonia i volonteri Centra Pričaj mi pridružili su se djelatnicima Klinike za dječje bolesti u programu „Čitanje za lijepe snove i brzo ozdravljenje“ te su u večernjem terminu u petak, 21. travnja obišli djecu na svim odjelima.

Oživjeli likove šumske priče

Pored bolesničkih krevetića djeca su sa zanimanjem slušala problemsku priču koja obrađuje temu komunikacije na njima blizak način. Zahvaljujući priči i lutkama iz „Ku-kuc“ kutije djeca su oživjela likove šumske priče te im nije trebalo mnogo vremena da pronađu rješenje kako izaći iz nesporazuma i svađe.

Glavni junaci šumske priče – vjeverica Zvonka i jež Iglica – tako su prošetali bolničkim odjelima, a hospitalizirana djeca imala su priliku pogledati i ostale dijelove novog maštovitog proizvoda „Ku-kuc!“.

Donijeli mnogo zabave i igre

Posebno im se svidjela izrada obiteljskog stabla i žiga s motivima po njihovoj želji, a naučili su i kako napraviti zimnicu za ptice. Tijekom dvosatnog druženja naših volontera Centra Pričaj mi i medicinsko osoblje Klinike za dječje bolesti Zagreb uz pomoć „Ku-kuc“ kutije donijeli smo djeci mnogo zabave i igre u bolničku svakodnevicu.

Do ove je suradnje došlo zahvaljujući s. Ireni Mršić Rimac iz Odjela za podršku pacijentima s kojim inače dobro durađujemo u svojem programu “Ispričat ću ti priču”,

Kampanja grupnog financiranja „Ku-kuc! Priča je unutra“ započinje u ponedjeljak, 24. travnja kada će se preko Indiegogo platforme moći naručiti ili donirati kutija po promotivnoj cijeni. Uskoro saznajte više.

Ostavi odgovor