U prva 4 sata kampanje prikupili smo 60 % sredstava za “Ku-kuc!” kutije

U prva 4 sata kampanje prikupili smo 60 % sredstava za “Ku-kuc!” kutije

Već u prva četiri sata crowdfunding kampanje »Ku-kuc! Priča je unutra« prikupljeno je 60% potrebnih sredstava za pokretanje proizvodnje kreativnog rješenja namijenjenoga djeci i odraslima koje u središte stavlja dječju igru i priče. Tako je zaživjela ideja socijalnog poduzetništva našeg Centra za psihološku podršku i razvoj »Pričaj mi« te prve »Ku-kuc« kutije odlaze u zagrebačke bolnice i domove. Zahvaljujemo Vam na velikom odazivu, a ukoliko se želite pridružiti ovoj pozitivnoj priči pozivamo Vas da nas podržite još danas…

Cilj kampanje grupnog financiranja, započete u ponedjeljak 24. travnja preko Indiegogo platforme na linku http://igg.me/at/Ku-Kuc, jest prikupiti 63 tisuće kuna kako bi didaktičko pomagalo, prvo takve vrste, u Hrvatskoj došlo u što više bolnica, dječjih i obiteljskih domova.

Vratiti igru u život djece

»Kroz višegodišnje iskustvo rada primijetili smo da djecu i odrasle u bolnicama, ali i izvan njih, današnji užurbani način života sve više razdvaja. Djeca su otuđenija od svojih vršnjaka i obitelji, često nemaju priliku za bezbrižnu igru. A djeca koja se ne igraju tužna su djeca. Smatramo da je to problem našeg društva«, kaže naša predsjednica Centra »Pričaj mi« Katarina Lončarić koja je zajedno s vodstvom udruge – dvije mlade psihologinje Antoniom Ćosić i Anom Mužak – posljednjih godinu i pol dana uložila mnogo energije i znanja kako bi od ideje došli do realizacije kutije “Ku-kuc! Priča je unutra”.

Koristeći problemske priče i druge materijale kutija daje niz poticajnih prijedloga za kvalitetno provođenje zajedničkog vremena djece i odraslih, komunikaciju, kreativnost, učenje. Za tu smo ideju bili nagrađeni za najbolji projekt socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj u 2016. godini, a uvršten je i u godišnji pregled dobrih primjera inovacija projekta Jadranske regije PACINNO.

Kampanja ima humanitarni karakter

Među stotinjak uplata prvih sati kampanje bilo je mnogo onih koji su željeli našu podržati pozitivnu priču koja ima za cilj pokrenuti proizvodnju kutija koje uljepšavaju svakodnevicu djece u bolnicama, ali i onih koji su izdvojili 300 kuna za kutiju »Ku-kuc. Priča je unutra«. Osim kupnje ili donacije kutije moguće je uplatom 35 kuna dobiti zahvalni bedž, za 105 kuna na adresu stiže ruksak od žutice, dok se uplatom 140 kuna dobiva paket s jednom problemskom pričom za djecu te četiri lutkice.

Kampanja grupnog financiranja traje do 14. svibnja te ima humanitarnu dimenziju, jer je 10% iznosa svake uplate usmjereno na razvoj i širenje volonterskog projekta uprizorenja priča na dječjim bolničkim odjelima diljem Zagreba, a i Hrvatske.

Premijera u Klaićevoj bolnici

Prvu priliku poigrati se s »Ku-kuc« kutijom imali su mali pacijenti iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici koje su za vikend tijekom manifestacije »Noć knjiga« posjetili volonteri Centra »Pričaj mi« te im predstavili sadržaj didaktičkog pomagala. Pridružite se i Vi!

Ostavi odgovor