U Centru Pričaj mi krenule su radionice za velike i male

U Centru Pričaj mi krenule su radionice za velike i male

Na samom početku veljače započeli smo s programima za velike i male. Zahvaljujući potpori Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u našem Centru našli su se zanimljivi sadržaji. Odaziv je vrlo velik, pa naš Centar katkad postaje ponešto skučen… No to nam nimalo ne smeta jer radost i interes s kojima dolaze djeca i njihovi roditelji stvaraju toplu atmosferu koja nam pomaže da iz tjedna u tjedan stvaramo sve zanimljivije sadržaje.

Cijeli program radionica usmjeren je na podršku obitelji te promicanje i zaštitu prava djece. U projektu želimo pomoći roditeljima u razvoju njihovih roditeljskih kompetencija i dati im podršku kroz rad s njihovom djecom. Posebnu pažnju posvećujemo zaposlenim roditeljima koji se suočavaju s problemom nedostatka vremena i znanja o provođenju slobodnog vremena s djecom predškolske i rane školske dobi. Kroz ciklus grupnih aktivnosti za roditelje »Pet minuta za mene« nude im se znanja i vještine u stvaranju poticajne okoline za provođenje slobodnog vremena s djecom, jačanje roditeljskih kompetencija i usklađivanja obiteljskog i profesionalnog života. Uz to organizirane su i grupne aktivnosti za djecu »Tri, dva, jedan – igra!« u svrhu povećanja kvalitete njihova života, kao i unapređenja njihovog rasta i razvoja. Neki aspekti i sadržaji rada kroz spomenute cikluse temeljit će se na didaktičkom pomagalu »Ku-kuc! Priča je unutra« kojeg razvija Centar Pričaj mi te metodama iz teorije »Learn to play« i Ayres senzoričke integracije.

Na ovaj način želimo nadaleko širiti svijest o važnosti igre djece i roditelja što smo započeli prošle godine u projektu »Ku-kuc! Priča je unutra«. Tako ćemo naše radionice predstaviti i roditeljima koji žive na području Zaprešića i Suhopolja. U tim će se gradovima u dva navrata organizirati edukacije za lokalne roditelje.

Uz spomenute dvije radionice, na našem se rasporedu našla i »Hrkalova školica kreativnog pisanja« koju vode dječja spisateljica Jelena Pervan i medvjed Hrkalo. U toj školici jako je zabavno, a osnovnoškolci uz pomoć Jelene i Hrkala razvijaju svoju maštu, kreativnost i izražavaju se kroz pisanje. Na kraju ciklusa od 10 radionica imat će predstavljanje svojih radova čemu se jako veselimo i jedva čekamo.

Ostavi odgovor