Od filca do dalmatinca: radionica izrade lutaka

Od filca do dalmatinca: radionica izrade lutaka

Svi koji nas pratite, znate da u sklopu projekta „Ispričat ću ti priču“ izvodimo predstave za hospitaliziranu djecu na tri lokacije u Zagrebu. Niste znali? Hitro kliknite na link projekta. Sad kad ste tamo sve pogledali i vratili se ovdje, možemo dalje.

Da bismo uprizorili sve priče, a dosad smo ih uprizorili preko 150(!), potrebno je puno lutki i kostima. Izrađuju ih naši volonteri, a nekad nam priskoči u pomoć lutkarska pedagoginja Iva Lipovac.

dsc07476img-20170104-wa0022img-20170104-wa0023dsc07495

Jedna subota nam je tako prošla u društvu tkanina, filceva, čarapa, a i pokojeg gumba kojeg smo skupili između škara i vrućeg ljepila. A to vruće ljepilo se zbilja brzo suši, vjerujte nam na riječ. Jeste li znali da je potrebno pola sata da jedan Dalmatiner dobije svoje oči, uši, njušku i crne mrlje? Izračunajte onda broj sati potrebnih za izradu 101 Dalmatinera. Jeste li znali da Shrekove uši izgledaju kao zelena rolada? A kralj Arthur ima krunu koja je od čistog zlata? Mi smo sve to saznali.

Nakon sati i sati rada, naši volonteri su oživjeli tri priče: Shrek, 101 Dalmatiner i Kralj Arthur. Dalmatineri su već veselo dotrčali do Klaićeve bolnice i tamo imali svoju premijeru, dok Shrek i Kralj Arthur imaju još par milja koje trebaju prijeći da bi iz svog kraljevstva stigli do našeg Zagreba. Ali poslali su poruku (na pergamentu, naravno) da stižu i da ih samo malo strpljivo pričekamo.

Ostavi odgovor