Uskoro kreće isporuka 300 »Ku-kuc« kutija

Uskoro kreće isporuka 300 »Ku-kuc« kutija

Nakon uspjeha naše kampanje grupnog financiranja u svibnju ove godine, zasukali smo rukave i započeli s proizvodnjom kutija »Ku-kuc! Priča je unutra«. Kako bi sve bilo na mjestu, tijekom ljeta smo s našim suradnicima izradili dijelove koji će činiti ovo didaktičko pomagalo. Radnice udruge Kamensko kroz srpanj i kolovoz sašile su 2.100 lutaka – članove šumske družine koji će biti sastavni dio svake kutije, a zagrebački stolar Kruno Đurić izradio je preko 300 drvenih okvira i 900 drvenih stalaka koji će koristiti za izradu šumskih štambilja i obiteljskih stabala. Trenutno su u izradi i same kartonske kutije koje bi uskoro trebale biti spremne za isporuku.

Dok nestrpljivo čekamo »Ku-kuc« kutije, već smo neke naručene sitnice isporučili našim dragim podupirateljima. Uoči ljeta na adrese diljem Zagreba i Hrvatske poslani su bedževi i platneni ruksaci koji su bili pravi ljetni hit.

Prije nekoliko dana isporučena je i vrećica s problemskom pričom za koju se nadamo da će potaknuti igru i trenutke provedene u zajedništvu djece i odraslih. U vrećici se nalaze vjeverica Zvonka, jež Iglica, krtica i zec koji su krenuli na šumski piknik. Ugurali su svoje stvari u maleni ruksak i krenuli prema velikoj livadi na kojoj su se ubrzo našli pred velikim izazovom … Vjerujemo da će vlasnici vrećica kroz igru i zajedničko stvaranje priče pronaći mnoga rješenja s kojima će biti zadovoljna šumska družina, ali i djeca i odrasli.

Do isporuke »Ku-kuc« kutija u kojima se kriju priče i prijedlozi za igru čeka nas još jako malo vremena. Već u drugoj polovici listopada planiramo pakirati i slati naručene kutije diljem Hrvatske. Jedva čekamo da se šumska kutija zaigra s djecom i odraslima i da nastanu mnoge nove posebne priče …

Ostavi odgovor