KROKODIL NA PLAŽI

KROKODIL NA PLAŽI

Rano ujutro dok su spavači još sanjali, Sunce se probijalo na istočnoj strani neba i polako otapalo snijeg. Sunčani zimski dan se budio. Danas smo odlučili izvesti naše lutke u jutarnju šetnju, ali sve lutke su spavale…sve osim jedne. Šljunko je od rane zore već bio budan i kao uvijek spreman na igru i zabavu.
Sjećate se Šljunka?
Ne??
Zaboravili ste našeg prijatelja s kojim smo vas upoznali prošlo ljeto?!

slika 2

Šljunko je naš dragi prijatelj i kao što znate ili ne znate on je krokodil.
Ne bojte se! Šljunko je dobar krokodil koji zna ispričati najbolje priče i viceve, a neki kažu da dobro i pjeva, al otom potom.

Šljunko je prošlog ljeta prošao cijelu Jadransku obalu i moram priznati pronašao je puno prijatelja. Upoznao je Matu u Splitu, Stipu u Stobreču, Antu u Zadru, Nevu na Hvaru, Anu u Omišu, Božu u Šibeniku, Niku u Dubrovniku i Maru u Senju. Na Braču ga je počastila pićem jedna cura, a u Dubrovniku na Porporeli skoro ga je odnijela bura. Na Neretvi je slasne lubenice jeo i u lađu sjeo. U Puli je Arenu vidio, a i Umag mu se svidio.

slika 3

Osim što je bio na moru, Šljunko, je bio i na Plitvičkim jezerima i u zagrebačkom zoološkom vrtu, a stigao je i na Savicu. Točnije na jedan zabavni događaj pod zabavnim imenom Bum tres TranS – Savica čita gdje je došao na poziv tete knjižničarke, Snježane Ercegovac da sudjeluje u priči Krokodil na plaži zajedno sa svojim najboljim prijateljima, našim volonterima Hanom, Matejom i Ivanom, a došlo ga je vidjeti puuuuuuno djece i roditelja koje je Šljunko na improviziranoj plaži ispred Knjižnice na Savici uspio nasmijati.

Ostavi odgovor