O čemu sanjamo

Mi smo Centar Pričaj mi! Otvorili smo naša vrata i naše uši 30. travnja 2015. godine, kada je Centar ponosno ugledao svjetlo dana. Od tada je napisano i ispričano mnogo priča u kojima su sudjelovala djeca, mladi, roditelji, bolnice, dječji vrtići, knjižnice i mnogi drugi. A mi? Mi smo ih sve pozorno slušali.

Pričaj mi… Pričaj mi o sebi, o onome što te zanima, o onome što te veseli i što te rastužuje.

Pričaj mi, a ja ću slušati.

Iza Centra Pričaj mi kriju se tri sanjalice, pričalice i marljive pčelice, po struci magistre psihologije. One svakodnevno snivaju velike snove, ispisuju svoje posebne priče i vjeruju da, uz rad na sebi i odgovarajuću potporu, svatko ima priliku za rast, razvoj i napredak. Vjeruju u moć slušanja i važnost priča, a vrijeme im je pokazalo da su najsnažnije priče one koje su se rađale u zajedništvu, izvirale u dubini srca.

Naša je VIZIJA društvo koje se brine o kvaliteti života djece, mladih i roditelja te daje priliku za ostvarenje njihovih želja i potreba. Drugim riječima, važno nam je dati svoj doprinos ozračju brižnosti i duboke posvećenosti djeci i mladima radeći s njima i njihovim najbližima: majkama, očevima, djedovima i bakama, odgojiteljima, učiteljima, trenerima, profesorima, psiholozima, pedagozima i svima ostalima. Važno nam je da naše društvo bude takvo da djeca i mladi u njemu dobiju sigurnu okolinu, šansu za ispunjenje svojih snova i učenje vrijednosti, da otkriju kako se ispisuju vlastite dobre, kvalitetne, plemenite i ostvarene životne priče.

Naša je MISIJA pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i roditeljima kroz kreativne, edukativne i terapijske sadržaje s ciljem poboljšanja kvalitete njihovih života. Vidimo Centar u koji će djeca, mladi i svi koji rade s njima imati priliku s veseljem doći i iz njega izaći sa zrncem novog znanja i čašicom ohrabrenja. Ovdje želimo biti uho koje sluša, ruka koja ohrabruje, srce koje razumije, vjetar u leđa koji otvara perspektivu, usta spremna na smijeh, duša iz koje pršti kreativnost, oči pune nade…
handsup-200x300
VRIJEDNOSTI na kojima želimo graditi svoj rad su:

  1. briga za dobrobit djece, mladih i obitelji
  2. profesionalnost
  3. empatičnost i uvažavanje
  4. inovativnost i kvaliteta u radu
  5. timski rad.

Dobrodošli ste u Centar ispričati svoju posebnu priču! Mi ćemo je pažljivo slušati.