O ideji

Sjećate li se kada ste kao mali znali čuti poziv ku-kuc? Tada bi Vam netko otkrio svoje lice koje je skrivao iza dlanova ili bi otvorio kakva vrata. Što god da se dogodilo u tom trenutku, otkrili ste nešto novo. Isto će Vam se dogoditi i s našim »Ku-kuc«-om. Riječ je o nečemu sasvim novom, prvom proizvodu te vrste u Hrvatskoj.

»Ku-kuc! Priča je unutra« je proizvod namijenjen djeci i odraslima koji stavlja dječju priču u središte pozornosti i na njoj gradi čitav niz prijedloga i ideja za zajedničku igru. Priča je napisana kao problemska priča i, kao takva, tematizira neki od izazova s kojima se roditelji svakodnevno susreću u odgoju. Ona ujedinjuje sve sadržaje kutije i potiče na zajedničke aktivnosti i igru.

Uz dječju priču, »Ku-kuc« donosi lutke likova iz priče, kao i različite materijale potrebne za izradu vlastitih predmeta, koje odrasli i djeca mogu zajednički izrađivati i koristiti u igri tijekom dugog razdoblja. Tu je i kutić za odrasle koji na vrlo zanimljiv i osoban način ulazi u svijet odraslih i daje odlične prijedloge za organizaciju slobodnog vremena, ideje za igru i potporu u nošenju s teškim i izazovnim situacijama. Takav koncept pomaže roditeljima i potiče cijelu obitelj na kreativnost i maštu, a istodobno educira djecu i pridonosi razvoju socio-emocionalnih i psihomotornih vještina.

U ovom trenutku radimo punom parom kako bi prvo »Ku-kuc« izdanje uskoro ugledalo svjetlo dana. Zamislili smo ga u obliku kutije koja u sebi krije veliko iznenađenje. Tema kutije bit će šuma, a iz nje će iskočiti sedam razigranih članova šumske družine. Suočavat će se s izazovnim situacijama, a djecu i odrasle rado će primiti u svoje društvo. Prva šumska »Ku-kuc« kutija bit će namijenjena djeci između 3 i 7 godina starosti, a u njoj ćete naći:

  • šumsku priču za djecu
  • set od sedam lutaka koje čine “šumsku družinu”
  • kutak za odrasle koji donosi tri teme: komunikacija, sukob i korištenje lutaka u radu s djecom, kao i prijedloge problemskih situacija za igru s djecom
  • drveni okvir, podlogu, špagu i kvačice za izradu vlastitoga obiteljskog stabla
  • štambilj i poseban materijal za slaganje žigova s vlastitim oblicima.

Ideju kutije osmislile su i razvile voditeljice Centra Pričaj mi, a u njezinoj realizaciji surađivale su s brojnim stručnjacima s područja psihologije, bibliotekarstva, grafičkog i tekstilnog dizajna i ekonomije. Svi materijali koji se koriste u izradi prvog »Ku-kuc« izdanja visoke su kvalitete, praktični i jednostavni za korištenje te ugodni i primjereni djeci. Tekstovi koji će se naći u »Ku-kuc« kutiji pisani su sa stručnoga psihološkog gledišta, a ponuđene aktivnosti osmišljene su da bi poticale kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i odraslih.

Uz sve ovo, važno je napomenuti kako sve članove uključene u »Ku-kuc« avanturu očekuje pregršt igre, zabave, topline, zajednički provedenih trenutaka, blizine i mašte. Uz »Ku-kuc« će nastati mnoge nove priče djece i odraslih na koje će se rado vraćati. Stoga, kad ovaj novi proizvod stigne do Vas, recite “Ku-Kuc!” i pažljivo ga otvorite. Jer priča je unutra. Vaša priča.