O programu

Kroz različite cikluse radionica i edukacija kontinuirano provodimo program podrške obiteljima. Odgovarajući na specifične potrebe djece predškolske i rane školske dobi, roditelje i stručnjake koji rade s djecom osmišljavamo radionice i edukacije različitih tema kojima je svrha pružiti podršku korisnicima i na taj način doprinijeti unapređenju kvalitete njihovih života.

U prethodnom razdoblju održan je ciklus edukacija za roditelje pod nazivom »Pet minuta za mene« koji se jednom tjedno provodio u Centru Pričaj mi. Ciklus je zamišljen kao odgovor na današnji užurbani način života koji ne ostavlja puno vremena za blizinu, toplu komunikaciju i posvećenost roditelja djeci. Mnogi su roditelji nedovoljno upućeni u razvojne procese djeteta, a budući da je naš rad posvećen povećanju kvalitete života djece i obitelji smatramo da je nužno raditi na osnaživanju obitelji u provođenju njihove zadaće odgoja, brige u ispunjavanju dječjih potreba te jačanju roditeljskih kompetencija.

U prethodnom razdoblju održan je i ciklus radionica za djecu predškolske dobi pod nazivom »Tri, dva, jedan – igra!«. Cilj radionica je stvoriti poticajnu okolinu za djecu u svrhu povećanja kvalitete njihovog života, kao i unapređenja njihovog rasta i razvoja. U radionicama se koristite različite metode s ciljem poticanja vještina grube i fine motorike, samoregulacije ponašanja, učenja socijalnih odnosa i rješavanja problema kod djece, a sve to uz kreativne i zabavne teme koje omogućuju djeci da navedene vještine usvajaju na spontan i njima prilagođen način.