Ostvarene suradnje

Odgojitelji dječjih vrtića Leptirić Lu, Košnica i Gajnice bili su nam dragi sudionici “Limun edukacije”, kako je od milja zovemo. Nakon što su djeca otišla svojim domovima, u prepunoj vrtićkoj sobici zajedno smo uživali u kreiranju problemskih priča o različitim izazovnim situacijama u kojima se ovi vrijedni odgojitelji katkad nalaze. Kako je bilo reći će Vam sami:

Radionica je bila poučna i zanimljiva. Voditeljice su na vrlo opušten, razigran i konkretan način ponovno osvijestile važnost „problemskih slikovnica“ koje često govore o svakodnevnom životu i problemima na vrlo suptilan način. Osjećala sam se vrlo ugodno u timskom radu, a osmišljenu “problemsku priču” provodila sam u radu s djecom. Interes djece za slušanje bio je prisutan do samog kraja priče. Priča je kod djece izazivala smijeh i potaknula djecu na razgovor o problemu.

Dubravka Mihovilić, odgojiteljica

 

Radionica je bila posebna i bilo je odlično što su bili ljudi različitih godina i iskustva. Posebno mi se svidio timski rad u grupama gdje smo pokazali maštu i kreativnost. Svatko je saznao nešto o bitnim rješavanjima problema u skupini ukoliko do njih dođe. Najbolji primjeri priča bili su mi rješavanje agresije kroz priču. Ta radionica također me vratila u moje djetinjstvo.

Višnja Krsteški, odgojiteljica

suradnja1suradnja2suradnja3

Radionica je bila korisna u osvještavanju uloge problemskih priča u radu s djecom predškolske dobi. Voditeljice su nam približile na koji način priča može doprinijeti uspješnom socio-emocionalnom razvoju djeteta.

Sanja Jozić, odgojiteljica

 

Radionica je bila veoma opuštena i zabavna, voditelji su bili otvoreni i pristupačni. Kroz radionicu je bilo puno razgovora o našem djetinjstvu i opisivanju slikovnica. Naučili smo puno o nekim situacijama koje naiđu na nas i u kojima možemo pristupiti djeci na adekvatan način kroz priču. Neke stvari su čak i primijenili u našoj grupi što se tiče teme ruganja.

Petra Krsteški, odgojiteljica

 

Radionica mi se jako dopala. Bila je nadasve edukativna. Imali smo priliku saznati kako pomoći djeci da se nose s teškim situacijama pomoću problemske priče, ali na jedan zabavan i djeci prihvatljiv način. Kroz tu radionicu naučili smo i puno sami o sebi.

Matija Krizmanić, odgojitelj