Rekli su o nama…

Istraživanje

Godine 2012. uz vodstvo mentorice Marte Benko proveli smo istraživanje o utjecaju koji naš projekt ima na djecu s Odjela za onkologiju i hematologiju. Rezultate smo izlagali na 20. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Dubrovniku (Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva) u studenom 2012. Naziv izlaganja glasio je: “Priče iz bolnice: Pomaže li pričanje i uprizorivanje priča djeci hospitaliziranoj na onkologiji? Pomažu li priče djeci i potiču li pozitivne emocije?” Istraživanje smo proveli u Klinici za dječje bolesti na onkološkom odjelu, predstavljajući djeci 16 različitih priča u razdoblju od 7 mjeseci.

Djeca su procijenila da se nakon naših priča osjećaju sretno. Također, njihovi roditelji procijenili su da je raspoloženje njihova djeteta nakon priče u usporedbi s onim prije priče bolje nego prije. Djeca su također izjavila da im se najviše sviđaju priče u kojima i sami mogu sudjelovati te one koje imaju zanimljive popratne materijale. Bili smo iznimno sretni kad smo dobili takve rezultate istraživanja jer su nam oni dali potvrdu da dobro radimo. A još su veća potvrda poruke roditelja koje nam stižu.


Podrška roditelja

Drage moje volonterke, hvala vam na svim lijepim pričama svih ovih godina u bolnici. Moj sin je uvijek kad je bio na odjelu, s veseljem čekao utorak i vaš dolazak. Krasne su vam i priče i lutke i kulise, a najljepše ste vi i vaša toplina. Lijepo je to što radite i vrijedno svake nagrade i pohvale.

Uvijek zanimljive i maštovite, naše drage volonterke! Svaki put osmijeh izmame i iz djeteta, ali i roditelja! Velika pusa od K. i mame!

Pozdrav. Ja sam otac od L. koji se liječi na onko odjelu u Klaićevoj. Ma znate vi njega. O vama sve naj, naj, to kaže on, a ja vam od srca zahvaljujem što mu na trenutke vratite djetinjstvo. Samo naprijed!


Podrška liječnika

Tijekom naših volonterskih odlazaka u bolnice, redovito susrećemo vrijedne medicinske sestre i dežurne liječnike. Suradnja s njima nam uvelike olakšava izvođenje priča na odjelima. Oni nam daju sve potrebne informacije i upute nas u čije sobe možemo ući. Lijepu dugogodišnju suradnju imamo i s pročelicom Zavoda za hematologiju i onkologiju „Dr. Mladen Ćepulić“ Klinike za dječje bolesti Zagreb, doc.dr.sc. Jasminkom Stepan Giljević, koja nam svojom podrškom omogućuje da provedba ovog programa nesmetano teče.

lijecnik-200x200“Redoviti tjedni dolasci volontera projekta ‘Ispričat ću ti priču’ već više od četiri godine zaredom donose osvježenje i radost na naš Odjel. Uz medicinu i najviše standarde zdravstvene skrbi koje pružamo, ovakav program svojim kvalitetnim sadržajem uvelike pridonosi povećanju kvalitete života naše djece tijekom njihove hospitalizacije. Predstave i lutke svakog tjedna uveseljavaju male pacijente kojima ovaj način zabave i igre pruža dodatnu potporu tijekom procesa liječenja.”