Uspjesi projekta

Nagrada Zagrebačke banke, UniCredit Foundation i Impact Huba Zagreb

rsz_impact_hub_nagrada

Poslovne odluke nikad nisu lake! Ovaj je žiri imao prilično težak zadatak jer svi timovi imaju nadahnjujuće ideje, svi su jako napredovali tijekom programa i odradili odlične pitcheve.

Hermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora

Sudjelovali smo u Impact Inkubatoru 2016. – inkubacijskom programu za poduzetnike i pojedince “koji žele promijeniti svijet”, u organizaciji Impact Huba Zagreb. U sklopu inkubatora prošli smo tri mjeseca edukacija, predavanja i podrške, razvijajući ideju “Ku-kuc”.

U finalu Impact Inkubatora 2016., u konkurenciji deset različitih timova, predstavili smo svoju ideju žiriju koji je odabrao tri pobjednička tima. Pobjednički projekti drže se najboljim idejama i projektima socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj u 2016. godini – a žiri je izabrao i naš projekt!

Članovi žirija istaknuli su da je Centar Pričaj mi pronašao kreativno rješenje za ogroman problem digitalnog doba u jednostavnom, a vrlo razvijenom i dobro osmišljenom proizvodu. Odličan proizvod i strast tima, koji čine Katarina Lončarić, Antonia Ćosić, Ana Mužak i Alen Halilović, bili su važan čimbenik u donošenju odluke žirija.

Iznimno nam je drago da ovogodišnji finalisti imaju vrlo kreativne ideje i da su okrenuti potpori najosjetljivijim skupinama, a posebno edukaciji i razvoju djece.

Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke


SUDJELOVANJE U PROGRAMU CROWDFUNDING ACADEMY

U lipnju 2016. primljeni smo na Crowdfunding Academy u Zagrebu. Potaknuti željom da crowdfunding konačno zaživi u Hrvatskoj i šire kao mogućnost financiranja inovativnih projekata, društveno poduzeće BRODOTO i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) pokrenuli su projekt Crowdfunding Academy. Nakon programa edukacije namijenjenog hrvatskim projektima u proljeće 2015., prve Zagreb Crowdfunding konvencije održane u jesen 2015., te Globalne crowdfunding akademije u Istanbulu nekoliko mjeseci kasnije, u 2016. godini program Crowdfunding Academy pripremio je još jednu edukaciju.

Vodio ju je tim sastavljen od stručnjaka iz društvenog poduzeća BRODOTO i Zelene energetske zadruge: Kristina Lauš, Hajdana Rukavina, Marina Petrović, Marko Gregović i Robert Pašičko.

rsz_crowdfunding

Nakon što smo primljeni u edukaciju, od njih smo učili o pripremi i realizaciji crowdfunding kampanje – marketinškoj strategiji, društvenim mrežama, kreiranju poslovnog plana. To je bio još jedan veliki korak u razradi naše ideje “Ku-kuc! Priča je unutra”. Edukaciju smo uspješno završili i sad je pred nama vrlo uzbudljivo razdoblje osmišljavanja, kreiranja i lansiranja vlastite crowdfunding kampanje za “Ku-kuc”. Tijekom trajanja programa upoznali smo mnogo zanimljivih ljudi, timova i njihovih ideja. Nadamo se da ćemo skupa rasti i poboljšavati kvalitetu života svih nas, iz dana u dan.