Novi ciklus radionica za roditelje “Pozitivan start”
objavljeno: 7 lis, 2021
Radionice za socioemocionalni razvoj djece i roditelja.

Beba je došla kući i preokrenula cijeli naš svijet. Odjednom se može činiti da nam je cijeli dan satkan od malih pitanja koja se pretvaraju u velike stresove: “Hoće li joj biti hladno bez kapice? Zar nikad neće shvatiti da su utičnice opasne? Da skuham ručak i pustim ju da plače ili da danas uopće ne jedemo?!” I dok od patronažne sestre i pedijatra još i dobijemo (koliko-toliko nedvosmislene) odgovore na pitanja o bebinom fiziološkom razvoju, njezin socioemocionalni razvoj često je stavljen u drugi plan. A treći plan? Negdje duboko tamo najčešće je izgurana transformacija nas u roditelja, naše potrebe i partnerski odnos. 

Kroz ovaj ciklus od 8 radionica želimo to promijeniti. Želimo ti pružiti podršku u otkrivanju dubinske ljepote roditeljstva i tebe kao roditelja koja se možda sakrila iza pelena i raznih teškoća. Osim toga, upoznat ćemo te s najnovijim spoznajama iz psihologije i neuroznanosti koje će ti pomoći da već od početka pozitivno utječeš na djetetov razvoj. Prve tri zaista jesu najvažnije – stvaranje odnosa s djetetom, odgovaranje na njegove potrebe, naše reakcije – sve to može prevenirati brojne kasnije teškoće i odgojne probleme. Brojna znanstvena istraživanja to potvrđuju i zato ti želimo dati praktične alate koji će ti u tome pomoći. 

Za koga su radionice Pozitivan start? Za sve roditelje koji imaju dijete mlađe od 2 godine. Nije važno je li ti to prvo dijete.  

Koji su termini radionica? Četvrtkom od 18:00 do 19:15. Prva radionica održat će se u četvrtak, 16.9., a posljednja u četvrtak, 4.11.  

Koji je način odvijanja radionica? Radionice će se odvijati online putem aplikacije Zoom tako da ih možeš pratiti bez obzira na to gdje si. Ako ti je tako zgodno, beba može biti s tobom za vrijeme radionice. Radionice su zamišljene kao ciklus te su međusobno povezane, tako da prijava podrazumijeva sudjelovanje na svim radionicama (naravno, osim u slučaju nekih izvanrednih okolnosti). 

Hoćemo li dobiti neke materijale? Da, sve radne materijale dobit ćeš unaprijed kako bi ih mogao/la koristiti i istraživati iz tjedna u tjedan, a na kraju svih radionica i skriptu s kratkim sadržajem radionica. 

Tko vodi radionice? 

Voditeljica radionica je Ana Mužak, psihologinja zaposlena u dječjem vrtiću, mama malene djevojčice, edukantica psihoterapijske škole Transakcijske analize i terapije igrom.  

Cijena ciklusa radionica Pozitivan start je 1.200,00 kn, no zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Grada Zagreba, one su trenutno BESPLATNE. 

O čemu ćemo na radionicama razgovarati? 

  1. Startamo – ja roditelj! – moja roditeljska uloga 
  2. Prva točka, odnos i povezanost  – stilovi privrženosti 
  3. Kakvo je moje dijete, a kakav sam ja?  – temperament 
  4. Dijete i osjećaji – emocije 
  5. Čuješ li me? – empatija i empatičko reflektiranje 
  6. Ovo sam ja, ovo si ti! – granice, disciplina 
  7. Igra  – kako graditi odnos s djetetom, zašto je igra važna 
  8. Mi – partnerski odnos 

Možeš se prijaviti ispunjavanjem prijavnice Prijava na ciklus radionica Pozitivan start (google.com) (ako možeš napravirti hiper link –OVDJE) . Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nam se javi na info@pricajmi.hr 

Veselimo se zajedničkom druženju i roditeljskom rastu!

Moglo bi te zanimati