POZITIVAN START

Beba je došla kući i preokrenula cijeli naš svijet. Odjednom se može činiti da nam je cijeli dan satkan od malih pitanja koja se pretvaraju u velike stresove: “Hoće li joj biti hladno bez kapice? Zar nikad neće shvatiti da su utičnice opasne? Da skuham ručak i pustim ju da plače ili da danas uopće ne jedemo?!” I dok od patronažne sestre i pedijatra još i dobijemo (koliko-toliko nedvosmislene) odgovore na pitanja o bebinom fiziološkom razvoju, njezin socioemocionalni razvoj često je stavljen u drugi plan. A treći plan? Negdje duboko tamo najčešće su izgurani transformacija nas u roditelja, naše potrebe i partnerski odnos.

Preuzeto s Unsplash

Kroz ovaj ciklus od 8 radionica želimo to promijeniti. Želimo ti pružiti podršku u otkrivanju dubinske ljepote roditeljstva i tebe kao roditelja koja se možda sakrila iza pelena i raznih teškoća. Osim toga, upoznat ćemo te s najnovijim spoznajama iz psihologije i neuroznanosti koje će ti pomoći da već od početka pozitivno utječeš na djetetov socioemocionalni razvoj. Prve tri zaista jesu najvažnije – stvaranje odnosa s djetetom, odgovaranje na njegove potrebe, naše reakcije – sve to može prevenirati brojne kasnije teškoće i odgojne probleme. Brojna znanstvena istraživanja vezana uz socioemocionalni razvoj djece to potvrđuju i zato ti želimo dati praktične alate koji će ti u tome pomoći.

Za koga su radionice Pozitivan start?

Za sve roditelje koji imaju dijete mlađe od 2 godine. Nije važno je li ti to prvo dijete.

Koji su termini radionica?

Za informacije o budućim terminima radionica, prijavite se na naš newsletter (na dnu stranice) ili pratite obavijesti na našim stranicama.

Koji je način odvijanja radionica?

Radionice će se odvijati online putem aplikacije Zoom tako da ih možeš pratiti bez obzira na to gdje si. Ako ti je tako zgodno, beba može biti s tobom za vrijeme radionice. Radionice su zamišljene kao ciklus te su međusobno povezane, tako da prijava podrazumijeva sudjelovanje na svim radionicama (naravno, osim u slučaju nekih izvanrednih okolnosti).

Hoćemo li dobiti neke materijale?

Da, sve radne materijale dobit ćeš unaprijed kako bi ih mogao/la koristiti i istraživati iz tjedna u tjedan, a na kraju svih radionica i skriptu s kratkim sadržajem radionica.

Tko vodi radionice?

Voditeljica radionica je Jurana Pavlović, psihologinja s višegodišnjim iskustvom rada s djecom i roditeljima i mama trojice dječaka.

Ana Mužak; psihologinja zaposlena u dječjem vrtiću, edukantica Transakcijske analize i terapije igrom te majka malene djevojčice.

O čemu ćemo na radionicama razgovarati?

  1. Roditeljstvo koje mijenja
  2. Stvaranje povezanosti
  3. Emocije
  4. Empatija
  5. Granice
  6. Temperament
  7. Izazovi roditeljstva
  8. Sačuvati ljubav

Za bilo kakva dodatna pitanja ili prijavu slobodno nam se javi.

Veselimo se zajedničkom druženju i roditeljskom rastu!