Radionice emocionalne pismenosti

Djeca koja imaju visoko razvijenu emocionalnu pismenost bolje se nose sa životnim izazovima, lakše ostvaruju socijalne odnose i općenito su zadovoljnija sobom.

Kroz ciklus od 7 susreta na djeci prilagođen i zabavan način učimo o tome što su emocije, kako izgledaju, kako ih možemo prepoznati i kad se javljaju. Detaljno prolazimo kroz četiri osnovne emocije – tugu, radost, ljutnju i strah i načine suočavanja s njima. Najpoznatiji poznavatelj emocija u cijeloj šumi, krokodil Krok, uči djecu inspektorskim vještinama prepoznavanja emocija na temelju emociometra – instrumenta za mjerenje emocija koji je sam osmislio, kao i ostalih prigodnih alata – povećala, detektivskog šešira i fotoaparata.

Cilj je na zanimljiv način, uz mnogo interaktivnih aktivnosti, djeci približiti pojam emocija i na taj način jačati emocionalnu pismenost kod njih.

Kome su namijenjene radionice?

Djeci u dobi od 4 do 8 godina. Radi kvalitetnijeg rada, program je osmišljen u varijanti za grupicu školaraca (1. i 2. razred) i vrtićanaca (4 i 5 godina).

Koji su termini radionica?

Za informacije o budućim terminima radionica, prijavite se na naš newsletter (na dnu stranice) ili pratite obavijesti na našim stranicama.

Gdje se radionice održavaju?

U prostorima Centra Pričaj mi, u Jagićevoj 11 (u blizini Zapadnog kolodvora).

Sudjeluju li i roditelji na radionicama?

Djeca na radionicama ostaju sama. Za vrijeme radionice možete ostati u susjednoj prostoriji i uz kavu ih pričekati ili otići i vratiti se po njih u dogovoreno vrijeme. Ipak, roditelji će biti uključeni na drugačiji način – svakog tjedna poslat ćemo vam mail s kratkim opisom toga što smo na radionici radili i prijedlozima kako dodatno kod kuće graditi vještine emocionalne pismenosti s djetetom.

Tko vodi radionice?

Psihologinje educirane za rad s djecom.

Inspektor Krok, poznati detektiv iz Šumograda, stručnjak za emocije i glavni lik slikovnice koja nas je inspirirala u izradi ovog ciklusa radionica.