Partnerstvo Centra Pričaj mi u projektu „STEM za sve“
objavljeno: 14 lis, 2021

Od ove jeseni, Centar Pričaj mi dio je inovativnog projekta „STEM za sve“.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a.

Projekt provodi Institut za STEM edukaciju i afterschool programe, a osim Centra Pričaj mi, u projektu sudjeluju i Institut za oceanografiju i ribarstvo, RIT CROATIA, Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor te Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize. 

Naša uloga, uloga Centra Pričaj mi usmjerena je na jačanje kapaciteta naših članova za provedbu STEM aktivnosti i popularizaciju STEM-a prema djeci kao krajnjim korisnicima.

Prvi dio toga odnosio se na sudjelovanje na raznim predavanjima, edukacijama, seminarima, konferencijama i studijskim posjetima gdje su naše članice, zajedno s ostalim sudionicima, iz stručne i praktične perspektive čule više o razvijanju i upravljanju unutarnjim resursima, jačanju emocionalne otpornosti i vještini komunikacije u radu s djecom. 

Drugi dio partnerstva/sudjelovanja u projektu odnosi se na pripremu, organizaciju i provedbu Webinara na temu roditelji i digitalna tehnologija, točnije o psihološkim aspektima korištenja digitalnih tehnologija kod djece koja će biti namijenjena roditeljima. Cilj je potaknuti provođenje STEM aktivnosti u obiteljskom okruženju i educirati roditelje o adekvatnim načinima korištenja edukativne tehnologije, a s posebnim naglaskom na komunikaciju s djecom o rizicima interneta i elektroničkog nasilja. 

Drago nam je što možemo biti dio ove priče i pokazati kako uz interdisciplinarnost i kreativnost može nastati nešto korisno, praktično i zanimljivo poput ovog projekta. Pratite nas i uskoro se javljamo s više informacija.

Moglo bi te zanimati